Întrebări despre sau pentru mânz? Îl găsești la adresa de e-mail contact@manzmic.ro sau pe canalele de social media:

Jurnal de introvertit – 21 sept. 2019

TNSSAP şi familia disfuncţională

Zilele trecute, m-am dus din nou la TSP să lucrez.

Ca de obicei, mi-am scos laptopul şi ţigările, am cerut o bere şi o apă şi… am vrut să mă apuc de treabă.

Dar n-am reuşit.

 

Credite foto: George Costinaș

 

La masa alăturată, o familie de patru: tatăl, mama, băieţelul (~ 6 ani) şi fetiţa (~ 8 ani).

Tatăl şi mama se ceartă cu foc, pe un ton extrem de ridicat, practic ţipând: „şi ţi-am zis să-i zici să nu mai vină, că vine degeaba!”, „ba nu mi-ai zis, când mi-ai zis?”, „cum nu ţi-am zis, ţi-am zis aseară!”, „când aseară, nu mi-ai zis nimic!”, „ba ţi-am zis, da’ erai băgat cu capu’-n meci şi cu gura-n bere şi poate că de-aia n-ai auzit!”, „păi, dacă fix în timpul meciului te găseşti şi tu să-mi zici, na, aia e!”, „păi, ai mormăit un mhm, am crezut că ai înţeles!”, „am zis mhm numa’ aşa, ca să nu mai zici iar că te ignor!”, „păi, da, că eşti nesimţit, aia e!”, „du-te, mă, de-aici!”

În paralel, în tot acest timp, fetiţa ţipa: „Mama, vreau un Cappy de piersici. Mama! Mama, vreau un Cappy de piersici. Mama, Cappy de piersici! Mama, vreau un Cappy de piersici. Cappy de piersici! Mama, mi-e sete, vreau un Cappy de piersici. Mama! Mama, vreau un Cappy de piersici! Tata, mama nu mă aude, vreau un Cappy de piersici. Tata! Cappy de piersici! Mama, mi-e sete! Vreau Cappy!”

În paralel, în tot acest timp, băieţelul alerga printre mese, ţipând nearticulat şi ţopăind periculos de aproape de colţurile meselor.

Erau atât de gălăgioşi toţi patru, încât n-am reuşit să prind nici măcar un cuvânt la TV-ul cu sonorul dat aproape la maximum, pe Cartoon Network.

Am luat apa „la pachet”, am lăsat berea neatinsă şi banii sub scrumieră şi am plecat.

TSP a devenit, din păcate, TNSSAP: The Not So Silent Anymore Place.
Nu mai calc pe-acolo. O să-mi caut alt TSP.

George Costinaș