Întrebări despre sau pentru mânz? Îl găsești la adresa de e-mail contact@manzmic.ro sau pe canalele de social media:

În vizită la… Alina și Bean (II)

Am dat buzna în casele artiștilor pentru care arta are și câteva… forțe nebănuite.

Prima oprire: acasă la Alina și Bean. Am aflat de la ei, în Partea I, care-i treaba cu folclorul și tradițiile, ce intră în patrimoniu, care-s meșteșugurile tradiționale de la noi. Bun. Și acum ce facem cu ele? Bean le-a pus în muzică, prin Subcarpați și Culese din Cartier, Alina le-a potrivit în proiectele de design de interior Decoraktiva. Și așa – le-au făcut un pic mai cunoscute.

 

E ca un soi de educație, dar nu una țintită. Educația e, de fapt, o colaterală. Mai exact, e vorba de artă (cu rădăcini în folclor) făcută cu pasiune multă. Pasiunea multă inspiră. Și prin inspirație se face un soi de educație.

Din păcate, arta (în general) nu prea e văzută ca o meserie. Dar poate fi. Și știi care-i cea mai frumoasă parte? Că dacă ai un strop de pasiune, un pic de talent (poate că și un dram de noroc), arta sau meșteșugul care îți place poate deveni o meserie sustenabilă. Adică una care îți permite să trăiești frumos.

Așa cum zice Alina: Ce-i mai important în viață decât să îți găsești menirea? Și dacă poți să faci din menire și un job, fă ce-ți place și nu o să muncești o zi în viața ta.

De fapt zice mai multe. Și mai zice și Bean. Vezi mai sus în Partea a II-a din În vizită la… Alina și Bean.

 

Episodul următor (cu o nouă vizită) vine în curând.

Stai pe-aproape!

 

Filmul face parte din seria „mânz mic în vizită la…” artiști și creatori români pentru care arta e mai mult decât entertainment:
poate schimba oameni, idei, mentalități și comunități.